Discord

Welkom op de
Haven Discord:

Via browser of via de app, bevind je je uiteindelijk in kanaal #algemeen

 • Het is wijs om op dit punt jezelf kenbaar te maken, en of je speler of figurant bent. Deze tweespalt verschaft je nadien bepaalde…privileges.
 • Na het labeltje ‘Figurant’ te hebben ontvangen, zie je buiten de katern “ALGEMEEN” ook nog en eventuele subkaternen.
 • Na het labeltje ‘Speler’ te hebben ontvangen, zie je buiten de katern “ALGEMEEN” ook nog en eventuele subkaternen.
  Misschien heeft jouw spelersgroep/organisatie een eigen hoekje!

HOE TEKST- EN VOICEKANALEN GEBRUIKEN

De server bestaat uit Tekstkanalen en Voicekanalen in verschillende katernen.

 • Tekstkanalen

Tekstkanalen (#) zijn aparte ‘kamertjes’ om tekstueel te chatten. Ze houden conversaties georganiseerd en geven voldoende ruimte om te praten. Hun namen geven vaak een indicatie van het onderwerp.

 • Voicekanalen

Voicekanalen (voice_channel.png) zijn aparte extensies waar je met audio en/of video met elkaar kan praten. Je hoeft niet specifiek op te bellen, gewoon klikken op de kamer in kwestie en begin te praten. Je kan met de knopjes onderaan je camera en microfoon aan of af zetten. Ben je er klaar mee? Druk dan onderaan op de rode knop, of het linkse in het rood omcirkelde icoon.


HOE VOICECHATTEN

Stap 1: Join een Voicekanaal

 • Klik op een voice_channel.png Voicekanaal naar keuze

Step 2: Begin te praten!

Je ziet een groen randje rond je foto/avatar links wanneer je praat.

 • Als je je geluidsinstellingen wil aanpassen, klik je op het tandwiel Vector_1.pnglinksonder (desktop, app) om de instellingen te openen. Van daaruit ga je naar Voice and Video settings om je audio-input, inputgevoeligheid en meer te wijzigen.

Bonus Tip: 

Je kan het geluid van anderen aanpassen (ook muziek-bots) door te rechtermuisklikken op hun avatar (desktop) of op hun naam te duwen (mobiel) en de schuifbalk aan te passen.

Bonus bonus tip: 

Je kan Discord’s Krisp noise suppression gebruiken om achtergrondgeluiden uit te filteren, zoals daar zijn luidruchtige huishoudapparaten, huisdieren of huisgenoten. Je kan dit ook activeren door op het Krisp icoon te drukken supression.png in het voicepaneel linksonder.

Driemaal woordwaarde bonustip:

Wil je graag zelf bepalen wanneer mensen jou horen, probeer dan zeker de Push-to-Talk-functie, waarbij je een bepaalde toets (bv. Ctrl of middelste muisknop) toewijst om in te drukken alvorens je uitzendt. Ja, precies zoals een walketalkie in feite. Erg fijn voor anderen 😉

HOE VIDEOCHATTEN

Stap 1: Join een Voicekanaal

 • Klik op een voice_channel.png Voicekanaal naar keuze

Step 2: Zet je webcam op!

 • Druk op het Video-knopje linksonder en je video-stream wordt gelijk opgezet. Als je toch ergens anders heen zou gaan, klik opnieuw om terug te beginnen uitzenden.

video_chat.png
Desktop

mobile_video.png
Mobiel

 • Om je webcam aan te passen, klik je ook hier op het tandwiel Vector_1.png linksonder om de instellingen te openen. In de katern APP SETTINGS vind je dan Voice & Video waar je dit kan aanpassen.
voice_setting.png

HOE JE TE GEDRAGEN

Net zoals op een evenement, vragen we je om je naar de Havengedragsregels te gedragen. Het is niet dat iemand je niet op je neus kan petsen, dat je je onbetamelijk moet gedragen. Daarenboven is de conversatie altijd outgame tenzij er specifiek om ingame gevraagd wordt, zoals bv. tijdens online evenementen.