De Risicos van het Vak

De vermiste Ludwig Schichl

☙ Egbert Lanton, Barend’s Bron

Rector Assan Tariq abn Harah maen Muriz meldt ons met droefheid dat één van zijn beloftevolle studenten, Ludwig Schichl, spoorloos verdwenen is bij het onderzoeken van een ruïne in de omgeving van handelspost “De Groenen Bocht”.

De beloftevolle alumnus antropologie was hier in opdracht van zijn faculteitshoofd, Nyneve D’Hondt, heen getrokken om een veelbelovende nieuwe archeologische site te verkennen, maar heeft intussen reeds enkele weken geen teken van leven meer gegeven. Verkenners ter plaatse hebben kunnen achterhalen dat de heer Schichl aangekomen was in het gebied, en daar gesproken heeft met lokale handelaars evenals doortrekkende reizigers, maar niemand weet wat er daarna van hem geworden is.

De Universiteit looft een premie uit voor éénieder die meer informatie kan verstrekken over het lot van Ludwig, in de hoop de jongeman alsnog in leven terug te vinden.