Een nieuwe start voor Henry St. John

☙ Tomas Devayne, Barend’s Bron

Enkele weken geleden werd onze kostbare Unie opgeschrikt door het nieuws dat een van haar nederzettingen, Neu Sieghardt, van de kaart was geveegd. Zij die de brutale ongeoorloofde aanval overleefde vluchtte naar omliggende nederzettingen. Zo ook Henry St. John. De veteraan van de stadswacht riskeerde lijf en leden om de inwoners van Neu Sieghardt heelhuids naar de bossen te begeleiden.

Maar ook Henry verloor huis, vrienden en gezin. Gelukkig werd hij, na wat dolen in de wildernis, samen met andere vluchtelingen met open armen ontvangen in Casa Timor. Tot nog toe werden ze opgevangen in de bouwwerf van Circo Timor. Niet veel luxe maar het was er veilig en droog. Maar dat was zonder de gratie van Barend Shale gerekend. Naast de benodigde middelen vrij te maken voor het onderzoek om uit te spitten wie of wat deze catastrophe teweeg heeft gebracht, stuurde Barend ook metselaars en andere bouwlieden naar de omliggende dorpen om permanente residenties te bouwen voor de vluchtelingen die in hun nieuwe oases hoopte te blijven.

De meesterlijke ambachtslieden van Barend’s Bron werkten de voorbije weken naarstig en vakkundig door, en een groot deel van de huizen zijn haast klaar om ingetrokken te worden, zo ook dat van de voormalige stadswachter. Henry mag dan veel verloren hebben in Neu Sieghardt, zijn toekomst in Casa Timor ziet er, dankzij Barend en de Pardo Huns, toch iets rooskleuriger uit.