EXTRA: Trouwlustige Edele naar Etzuan

☙ Sybyl Rodes, Barend’s Bron

Wat trof ons oog daar op de stoffige wegen richting Etzuan? Een huwelijkskonvooi voorwaar! Weledele leden van de Baronie op pad om een hunner dochters uit te huwen aan de enige echte Daimyo.

Het gevolg bestond uit enkele opmerkelijke figuren. Jongeheer Erwin Klinkhaemer, de tweede zoon van de befaamde Ewald Klinkhaemer derde generatie spijkermaker aan het hof en Hendrik ‘Halfke’ Liederkerke, bastaardzoon van Herman Liederkerke een van de heren van de Baronie vergezelden de ‘jonge’ Helena Liederkerke. Als zus van de heer Liederkerke is ze ongetwijfeld een geducht te schaken huwelijkspartner.

Wie de gelukkige was die de hand zou geschonken krijgen van juffrouw Liederkerke, vraagt u beste lezer? Niemand minder dan de heer Daimyo, gezeten in Etzuan. Een huwelijk van dit kaliber zou weleens een schokgolf kunnen betekenen voor de machtsverhoudingen op Aturi. De Baronie die zich weet te verbinden met de wijde regio van de Daimyo… Zou dat wat te betekenen hebben?

Tags: